Wat voor IT’er ben jij?

Doe de interessetest en ontdek welke IT-rol bij jou past!

Er zijn ontzettend veel IT-functies en rollen. Bij sommige rollen graaf je diep in de code, terwijl je bij andere rollen vooral focust op data of gebruikerservaring. Welke IT-rol past het best bij jou? Doe de korte interessetest op de website van Young_Coders en ontdek welke IT-rol het best bij jou past!

Verschillende IT rollen

Front-end developer

Als front-end developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van het gezicht van een (web)applicatie. Jij maakt functies en data visueel en zorgt ervoor dat de data uit je applicatie duidelijk wordt getoond aan de gebruiker.

Jouw tools: JavaScript, php, Python, Typescript, React, Angular, Redux, Vue.js, HTML, CSS

Full-stack developer

Jij vind zowel het design en de gebruiksvriendelijkheid van software als de complexe puzzel aan de achterkant mateloos interessant.

Jouw tools: JavaScript, Python, React, Angular, php, Java, C#

Proces analist

Jij bent pragmatisch en lost graag problemen efficiënt op. De middelen zijn minder relevant, het doel is alles.

Jouw tools zijn vaak specifiek voor jouw team ontwikkeld, of je werkt met low-code platformen.

Devops engineer

Jij draagt zorg voor de continuïteit van het ontwikkelteam. Dit doe je door het implementeren en onderhouden van een goede ontwikkelstraat.

Jouw werkwijze: Unit testing, CI, CD

Back-end developer

Als back-ender verzorg jij het brein van de applicatie! Je houdt van puzzelen en bedenkt mooie oplossingen voor complexe vraagstukken.

Jouw Tools: Java, C#, C++,Python

Data analist

Jij vindt het leuk om dingen grondig uit te zoeken en krijgt geen genoeg van grote hoeveelheden data. Je gebruikt én ontwikkelt tools voor data-analyse.

Jouw tools: Python, Numpy, pandas, Java